Wat is Halal eten?

Halal is een Islamitische term. Volgens de Islam mogen mensen dieren slachten, maar niet elk dood dier mag zomaar opgegeten worden. De Koran bepaalt heel strict wat er wel en niet mag. Sommige dieren, zoals varkens, zijn verboden. Andere dieren mogen omder bepaalde omstandigheden geslacht worden. De omstandigheden waarin een dier gefokt werd, de kwaliteit van het voedsel en het onderdak dat het kreeg, evenals de wijze van transport en de afstand waarover dit verantwoord gebeurde, kan ook een rol spelen bij de beoordeling of het vlees halal is. Dierenwelzijn is een belangrijke verantwoordelijkheid (khalifa) die God de mens toevertrouwde. De Koran stelt dat eten van vlees gedood in naam van iets anders dan God niet toegestaan is.

Waarom Halal?

Doordat bij Halal vlees wordt gelet op de leefomstandigheden van het dier, de kwaliteit van het vlees en er aan de slachting strictere regels zijn verbonden, weet U dat het vlees geschikt is voor consumtie door Moslims.

Halal-restaurants

Deze site bevat alle restaurants in Nederland die Halal gerechten serveren. Hierdoor kunt u lekker én verantwoord kiezen waar u uit eten wilt gaan.